The power of Personal Branding.


Η έννοια του Brand
Ο Αμερικάνικος Σύνδεσμος Μάρκετινγκ (American Marketing Association) ορίζει το brand ως εξής: ένα όνομα, ένας όρος, ένα σχέδιο, ένα σύμβολο ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό το οποίο ταυτίζεται με το προϊόν ή την υπηρεσία ενός οργανισμού ή ενός ανθρώπου και το διαφοροποιεί από τα άλλα τις αγοράς. Η αξία της επωνυμίας αποτελεί μια έννοια που έχει προσελκύσει έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον καθώς θεωρείται μέτρο της αποτελεσματικότητας των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ των επιχειρήσεων. Μια μάρκα με υψηλή αξία επωνυμίας επιδρά θετικά στις αντιλήψεις των καταναλωτών, επηρεάζοντας καθοριστικά τις αγοραστικές τους αποφάσεις.

Τι είναι το Personal Branding.
Έχει αποδειχθεί λοιπόν οτι το branding έχει τεράστια σημασία τόσο σε επιχειρηματικό όσο και  προσωπικό επίπεδο. Το personal branding είναι μια προσπάθεια αυτοπροβολής που βασίζεται στα χαρακτηριστικά του καθενός που τον διαφοροποιούν, εκφράζουν τη μοναδικότητα του και στόχος είναι η δημιουργία εμπιστοσύνης με τους πελάτες καθώς και η φήμη που προκύπτει από στρατηγικές ενέργειες.
Στο personal branding δεν έχει σημασία αν είστε εργαζόμενος ή επιχειρηματίας , αυτό που μετράει είναι η φήμη που σας περιβάλλει. Θεωρείστε τον εαυτό σας ως ένα μοναδικό Brand! 

5 tips για ένα επιτυχημένο personal branding.
1. Εξειδίκευση : Γίνε αυτός που κάνει κάτι πολύ καλά και όχι αυτός που κάνει τα ίδια με ανταγωνιστές και συναδέλφους.
2. Communication skills : Δεν αρκεί να έχεις γνώσεις! Ανέπτυξε επικοινωνιακές δεξιότητες.
3. Γράψε ένα Overview : με τι ασχολείσαι, ποιο είναι το target σου, ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σου κτλ.
4. Βρες το USP σου : θα σε διαφοροποιήσει έναντι των ανταγωνιστών.(unique selling proposition).
5. Personal SWOT Analysis : Δυνατότητες, αδυναμίες, ευκαιρίες και απειλές.
 
Η σωστά δομημένη εικόνα συνεπάγεται σωστά δομημένη αντίληψη και αναγνώριση. Ξέρω που απευθύνομαι και γιατί! Κάντε την αρχή για την δόμηση της εικόνας, έχοντας σαν σημείο αναφοράς κομματι του εαυτού σας.
 
Χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές; 👇

Contact with us and build your personal Brand : Think Social. Lab

Follow us for more tips online!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις