Personalization : Εξατομίκευση=Επιτυχία

 


''Το κλειδί της επιτυχίας στο digital marketing''


Κάποτε οι καταναλωτές δεν λάμβαναν εξατομικευμένες προτάσεις για αγορές βάσει των παλιόταιρων αγορών τους , ενώ για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους σειρά θα έπρεπε να είναι σπίτι την ώρα της προβολής της.

Ευτυχώς σήμερα η έννοια της <<εξατομικευμένης>> εμπειρίας είναι πλέον mainstream και το personalization θεωρείται ως ένα απο τα πιό αποτελεσματικά εργαλεία για online marketing.


Τι σημαίνει ''Personalization'' ; 

Το personalization ή αλλιώς one-to-one marketing , είναι μια στρατηγική η οποία προσφέρει εξατομικευμένο περιεχόμενο και προσφορές προιόντων στους καταναλωτές μέσω data analysis και ειδικών digital εργαλείων.

Η στρατηγική του Personalization marketing σε βοηθά να πουλήσεις τα προιόντα και τις υπηρεσίες σου στους σωστούς ανθρώπους, τη κατάλληλη στιγμή. Αξιοποιώντας αυτή τη στρατηγική προσφέρεις στο κοινό σου προσαρμοσμένες εμπειρίες που τους κρατούν αφιωμένους στο brand και στα προιόντα σου.





Ξέρεις το όνομά μου; Ξέρεις πως να με κερδίσεις!


Σύμφωνα με τον συγγραφέα Dale Carnegie το όνομα του κάθε ανθρώπου είναι ο πιο σημαντικός ήχος για αυτόν , επομένως οταν απευθύνεσαι σε κάποιον χρησιμοποιώντας το ονομά του έχεις περισσότερες πιθανότητες να τραβήξεις τη προσοχή του και να τον κερδίσεις.

Η αποστολή ενός ευχαριστήριου email ή ευχές γεννεθλίων είναι ένας καλός τρόπος να ενισχύσεις τις σχέσεις με τους πελάτες σου.

Ουσιαστικά τα brands θα πρέπει να ενισχύουν το συναίσθημα της οικειότητας με τους πελατες τους. Κάνε τον πελάτη σου να αισθάνεται σαν.....το σπίτι του οταν επισκέπτεται το site ή το προφίλ σου στα social media.


Στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον οι άνθρωποι απαιτούν την εξατομίκευση και με την καθημερινότητα να γίνεται πιο απαιτητική κανείς δεν έχει χρόνο για χάσιμο όμως όλοι έχουμε χρόνο για κάτι που μας ενδιαφέρει πραγματικά. Αυτό είναι το Personalization και αν σε ενδιαφέρει πραγματικά να κάνεις τη διαφορά τότε ο δρόμος είναι εδώ.



Μαρία-Αποστολία Γαλαζούλα

Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Copywriter of Think Social. Lab 

https://thinksociallab.gr/

https://www.facebook.com/alexandri.kavvada.social.media.lab







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις