Τι λέτε για ένα Podcast;



Μπορεί ο όρος αυτός στην Ελλάδα να μην είναι ακόμα τόσο διαδεδομένος , τείνει όμως να κερδίζει έδαφος γρήγορα και να γίνεται δημοφιλές από επιχειρήσεις και ή και ερασιτέχνες. Αρκετοί είναι αυτοί που δημιουργούν το δικό τους κανάλι podcast και μοιράζονται με τους ακροατές ιστορίες , συμβουλές και απόψεις για θέματα που τους ενδιαφέρουν όπως για παράδειγμα έχετε δει στη γνωστή σε όλους πλατφόρμα spotify.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή Τι είναι το Podcast ;

Κάποιοι το παρομοιάζουν με το ραδιόφωνο όμως διαφέρει κάπως , στην ουσία είναι επεισόδια που λειτουργούν ως φωνητικά άρθρα. Δημιουργώντας ένα κανάλι ο καθένας μπορεί να σχολιάσει , να μοιραστεί απόψεις ή να προωθήσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του. Τεχνικά είναι μια ηχογράφηση, πρακτικά όμως είναι σαν μια ραδιοφωνική εκπομπή. 

Η δημιουργία ενός λογαριασμού σε μια πλατφόρμα δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση, ωστόσο για όσους θέλουν να το δούν επαγγελματικά το podcasting δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όπως και το vlogging , έτσι και εδώ θα πρέπει να δημιουργήσεις τη δική σου μοναδική φωνή και περιεχόμενο. Δώσε βάση στη φωνή σου γιατί αυτή είναι που θα προσελκύσει ακροατές, φρόντισε απλά να ακούγεσαι ευχάριστα.


Πρίν ξεκινήσεις με ένα λογαριασμό υπάρχουν όροι που πρέπει να γνωρίζεις :

  • Podcast (φωνητικό επεισόδιο)
  • Podcasting (κάνω ή ασχολούμε με αυτό)
  • Podcaster (αυτός που δημιουργεί το κανάλι)
  • Videocasts (είναι σε μορφή βίντεο και συχνά ανεβαίνουν στο youtube)
Σύν όλα αυτά χρειάζεσαι  έναν ποιοτικό εξοπλισμό, πολλή προετοιμασία και οργάνωση για να βγεί ένα σωστό αποτέλεσμα.

Πολλές επιχειρήσεις με προϊόντα ή agencies δημιουργούν τέτοια κανάλια προσπαθώντας να χτίσουν ένα brand loyalty γύρω από το όνομα τους. Και δεν έχουν άδικο, πέρα απο την ενημέρωση μπορεί να λειτουργήσει ψυχαγωγικά καθώς οι περισσότεροι υιοθετούν απλό ύφος , ευχάριστο και δεν ξεχνούν να προσθέτουν funny στοιχεία στη θεματολογία.

Ας δούμε εδώ κάποια πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις :
  • Χτίζουν προσωπικές σχέσεις με το κοινό
  • Αυξάνουν τις επισκέψεις στη σελίδα τους
  • Ενισχύουν την εικόνα του Brand
Με λίγα λόγια μπορεί να θεωρηθεί ως μέσω προβολής και διαφήμισης της επιχείρησης.

Και αφού σαν γραφείο φημιζόμαστε για τις καινοτόμες ιδέες μας και γενικά για τη στρατηγική  που υιοθετούμε δεν γινόταν να μην έχουμε ένα κανάλι Podcast. Σύντομα στο κανάλι αυτό θα μοιραζόμαστε μαζί σας κάποιες συμβουλές γύρω απο θέματα του digital marketing αλλά και για να ακούγεται λίγο funny θα μοιραζόμαστε ιστορίες και περιπτώσεις πελατών μας.

Και τέλος να πούμε κάτι και για την ιστορία, πριν ο κόσμος αρχίσει να παρακολουθεί βίντεο στο διαδίκτυο και πριν βάλει στη ζωή του τη τηλεόραση και πριν ακόμα μάθει καλά να διαβάζει ,το μόνο που αναζητούσε ήταν κάποιος να αφηγηθεί μια ιστορία ή να ακούσει ένα παραμύθι. Αυτό λοιπόν τώρα έρχεται στη ζωή μας με ένα κλικ.

Αν σας απασχολεί το ζήτημα ή αν θέλετε γενικότερα βοήθεια με την προβολή της επιχείρησης σας στο διαδίκτυο επικοινωνήστε μαζί μας!

Κείμενο;
Αντωνία Αλεξανδρή



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις